Χοιρομέρι με γλάσο μελιού

ΜΕΛΙ ΛΥΔΙΑ

Χοιρομέρι με γλάσο μελιού

Το ψήνουμε μόνο 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, να ζεσταθεί εσωτερικά και να γυαλίσει και είναι έτοιμο. Το πιο απλό και νόστιμο κυρίως που πάει με τα πάντα για ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 10-12
1 καπνιστό χοιρομέρι, βάρους 6-7 κιλών με το λίπος του, χαραγμένο σε καρεδάκια των 5 εκ.

Για το γλάσο
250 ml ζωμός κότας
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Γλάσο

1. Για να φτιάξουμε χοιρομέρι με γλάσο μελιού, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, τα υλικά για το γλάσο.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.

3. Βάζουμε το χοιρμέρι σε ταψί.

4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρομέρι με το γλάσο που ετοιμάσαμε.

5. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά εξωτερικά και να ζεσταθεί στο κέντρο του.

6. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

7. Κόβουμε, το χοιρομέρι με γλάσο μελιού, σε φέτες, που σερβίρουμε ζεστές, χλιαρές ή όταν κρυώσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !