Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο
Για να γίνει το κολατσιό́ των μαθητών όσο πιο θρεπτικό́ και νόστιμο γίνεται φτιάχνουμε αυτές τις σούπερ γευστικές μπάρες δημητριακών.
30' προετοιμασία 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 30'
• Υλικά
• Βάρος: για περίπου 500 γρ.
• 125 γρ. βούτυρο • 1/2 κούπα ζάχαρη
• 3 κουτ. σούπας μελί
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
• 4 κουτ. σούπας φουντουκιά, χοντροσπασμένα
• 4 κούπες διαφορά δημητριακά (νιφάδες ρυζιού́, βρώμη κ.α.́.)
• 4 κουτ. σούπας σταφίδες • 1/2 κουτ. γλυκού́ κανέλα
• Για να φτιάξουμε μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο, αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία.
•Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μελί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα φουντουκιά και τα σπάμε σε χοντρά́ κομμάτια
• Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 4 κούπες δημητριακών, τις σταφίδες και την κανέλα.
• Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά́ με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά́.
• Ντύνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. με λαδόκολλα.
• Απλώνουμε εκεί́ το μείγμα.
• Το πιέζουμε προσεκτικά́ να πάει παντού́ και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 2 ώρες).
• Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.• Κόβουμε τις μπάρες δημητριακών και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.