Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

ΜΕΛΙ ΛΥΔΙΑ



Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο 

Για να γίνει το κολατσιό́ των μαθητών όσο πιο θρεπτικό́ και νόστιμο γίνεται φτιάχνουμε αυτές τις σούπερ γευστικές μπάρες δημητριακών. 

30' προετοιμασία                                   4 ώρες αναμονή                                       Σύνολο: 4 ώρες και 30' 

 • Υλικά 

• Βάρος: για περίπου 500 γρ.
• 125 γρ. βούτυρο • 1/2 κούπα ζάχαρη
• 3 κουτ. σούπας μελί
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
• 4 κουτ. σούπας φουντουκιά, χοντροσπασμένα
• 4 κούπες διαφορά δημητριακά (νιφάδες ρυζιού́, βρώμη κ.α.́.)
• 4 κουτ. σούπας σταφίδες • 1/2 κουτ. γλυκού́ κανέλα

 • Διαδικασία 


• Για να φτιάξουμε μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο, αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία.
•Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μελί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα φουντουκιά και τα σπάμε σε χοντρά́ κομμάτια
• Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 4 κούπες δημητριακών, τις σταφίδες και την κανέλα.
• Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά́ με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά́.
• Ντύνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. με λαδόκολλα.
• Απλώνουμε εκεί́ το μείγμα.
• Το πιέζουμε προσεκτικά́ να πάει παντού́ και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 2 ώρες).
• Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.

• Κόβουμε τις μπάρες δημητριακών και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !